DomoZine

voor industrie, wetenschap, facility, zorg, installateurs, wooncorporaties en iedereen met interesse voor technologie

 
beveiliging
bus-/embedded systems
communicatie
audio-video
toegangscontrole
energiebeheer
comfort
klimaat
advies - opleiding
zorgoplossingen


 


info voor partners en adverteerders


 


 
over DomoZine
nieuwsbrief
domotica jaargids
vakblad
agenda
DomoZine demowoning
Vakbeurs Gebouwbeheer
contact

Al 1000 Niko Home Control installaties!


(advertentie)

 

Schneider Electric zet in op IP


Het belang van het Internet Protocol, afgekort als IP, in de woning groeit stevig. De verwachting voor de komende jaren is dat IP het verbindend element vormt tussen verschillende disciplines die in de woning aanwezig zijn om het comfort en de veiligheid van bewoners te vergroten.

Steeds meer apparaten worden met elkaar verbonden en communiceren via het internet. Als we kijken naar home entertainment speelt IP nu al een belangrijke rol en deze zal in de toekomst alleen maar worden versterkt. Zo kondigde bijvoorbeeld Sony onlangs aan dat het hun missie is om de leidende leverancier van consumentenelektronica en amusement met netwerkaansluiting te worden. Zelfs films kunnen on demand geleverd worden aan televisies met een internetverbinding.


Schneider Electric
Schneider Electric is de wereldwijde specialist in energiemanagement. Schneider Electric biedt geïntegreerde oplossingen om energie veiliger, betrouwbaarder, efficiënter en productiever te maken voor de segmenten gebouwen, datacenters, industrie, woningbouw en energie en infra. Oplossingen die zijn ondergebracht in zeven sterke merken: Merlin Gerin, Merten, Ritto, TAC, Telemecanique, Sarel en Stago.

Met een omzet van 17,3 miljard in 2007 en 120.000 medewerkers in 102 landen, helpt Schneider Electric mensen en bedrijven zo efficiënt mogelijk om te gaan met hun energie. Het succes van Schneider Electric is gebaseerd op innovatief denken, marktgerichte oplossingen en een hechte relatie met opdrachtgevers. IP is ook hier het verbindende element tussen de oplossingen die Schneider Electric onder haar eigen merknaam en de merken Merten en Ritto biedt.

Ritto
Het Duitse fabrikaat Ritto, sinds 2007 onderdeel van Schneider Electric, is specialist op het gebied van deur- en gebouwcommunicatiesystemen. Ritto staat aan de vooravond van de introductie van een omvangrijk productenpakket, Ritto IP genaamd. Dit productenpakket bestaat uit nieuwe IP video-deurstations en IP video-huisstations die zich naadloos in elk netwerk laten integreren. Doordat IP technologie de basis vormt zijn de gebruiksmogelijkheden grenzeloos evenals de toepassingen en koppelingen naar andere systemen, van ééngezinswoning tot appartementen- of kantoorgebouw. Ritto biedt de mogelijkheid om de nieuwe deur- en gebouwcommunicatiesystemen toe te passen in het eigen Ritto design of in het design van Merten schakelmateriaal zodat er niet alleen op basis van IP, maar ook op basis van design wordt geïntegreerd.

Merten
Naast schakelmateriaal ligt de kracht van Merten bij huisautomatisering. Voor de woningbouw biedt Merten verschillende technologische oplossingen voor meer comfort en veiligheid in de woning. Vertrouwd is de KNX technologie van Merten die succesvol wordt toegepast in zowel de werk- als woonomgeving. Nieuwer is het vorig jaar geïntroduceerde RF systeem CONNECT. Een draadloos, zeer schaalbaar en flexibel systeem voor huisautomatisering, dat gebruik maakt van Z-wave als standaard.
Voor beide systemen geldt dat communicatie via IP de trend is. Zo is het mogelijk om de installatie via een laptop, PDA of touchscreen te bedienen. Ook kan informatie afkomstig van het internet worden weergegeven op een RF-centrale die deel uitmaakt van het huisautomatiseringssysteem.

LexCom Home & LexCom Delta 8 huisnetwerk
IP vraagt uiteraard om een IP infrastructuur in de woning om de verschillende systemen daadwerkelijk met elkaar te verbinden. De IP infrastructuren van Schneider Electric gaan echter veel verder dan dat. Schneider Electric biedt twee varianten huisnetwerken, waaraan alle IP gerelateerde apparaten worden gekoppeld. Afhankelijk van de woonwens kan men kiezen tussen een LexCom Home of LexCom Delta 8 huisnetwerk met als gemeenschappelijk kenmerk: een perfecte IP infrastructuur. Beide varianten beperken zich overigens niet tot alleen IP, de systemen worden ook gebruikt voor TV, telefoon en data. Dus Triple Play, uit één kabel als u dat wenst, overal in de woning met volledige keuzevrijheid.

www.schneider-electric.nl 
 
 
© CPS Publications BV