DomoZine

voor industrie, wetenschap, facility, zorg, installateurs, wooncorporaties en iedereen met interesse voor technologie

 
beveiliging
bus-/embedded systems
communicatie
audio-video
toegangscontrole
energiebeheer
comfort
klimaat
advies - opleiding
zorgoplossingen


 


info voor partners en adverteerders


 


 
over DomoZine
nieuwsbrief
domotica jaargids
vakblad
agenda
DomoZine demowoning
Vakbeurs Gebouwbeheer
contact

Al 1000 Niko Home Control installaties!


(advertentie)

 

Meer comfort voor zwaardere mensen en ouderen op toilet


De Bidetshop in Amsterdam brengt de Big John Toilet Seat op de markt. Deze toiletbril is speciaal ontwikkeld voor mensen met 'een maatje meer' of mensen die tijdens de stoelgang wat hoger willen zitten.

Big John, die oorspronkelijk in de Verenigde Staten werd ontwikkeld, is ook uitermate geschikt om, door zijn verhoogde zithouding, ouderen meer comfort te bieden. De Big John Toilet Seat kan een gewicht tot 320 kilogram dragen. Vooralsnog is deze stevige wc-zitting in Nederland verkrijgbaar in een witte, gesloten, ronde uitvoering. De Bidetshop verwacht flink wat animo voor dit product omdat zij uit ervaring weet dat praktisch alle standaard toiletbrillen voor met name zwaarlijvige mensen erg oncomfortabel zijn. Deze wc-brillen zijn te smal; bovendien hebben zwaardere mensen meer moeite om van een standaard toilet gemakkelijk op te staan.


De Big John Toilet Seat lost beide problemen op. Zijn slimme design biedt de mensen meer zitruimte dan andere toiletbrillen. Maar ook wordt het toilet met deze wc-bril maar liefst 4 centimeter hoger dan toiletten met standaard wc-brillen. Vandaar dat de Bidetshop het product ook voor oudere mensen aanbeveelt, bij wie de spieren en gewrichten wat strammer worden. 
 
 
© CPS Publications BV