DomoZine

voor industrie, wetenschap, facility, zorg, installateurs, wooncorporaties en iedereen met interesse voor technologie

 
beveiliging
bus-/embedded systems
communicatie
audio-video
toegangscontrole
energiebeheer
comfort
klimaat
advies - opleiding
zorgoplossingen


 


info voor partners en adverteerders


 


 
over DomoZine
nieuwsbrief
domotica jaargids
vakblad
agenda
DomoZine demowoning
Vakbeurs Gebouwbeheer
contact

Al 1000 Niko Home Control installaties!


(advertentie)

 

Domotica boek voor theorie, praktijk en zelfbouw


Elektuur beschrijft in het boek Domotica handboek voor theorie, praktijk en zelfbouw een compleet zelf te bouwen domoticainstallatie.

Het begint kleinschalig en kan vervolgens stap voor stap worden uitgebreid tot een volledig automatisch bestuurde woning.


Gekozen is voor een architectuur met een centrale (embedded) PC waarin de scenario 's worden vastgelegd. Vanaf de seriële poort (RS232) van deze PC loopt een draadgebonden 4-aderige bus naar diverse schakelingen met PIC-processors: de busdeelnemers. Voor deze busdeelnemers zijn bij Elektuur lege prints leverbaar, waar u zelf de componenten op soldeert en programmeert. De componenten zijn niet duur en goed verkrijgbaar. Ook draadloze communicatie (868 MHz) wordt beschreven. Het boek is geschikt voor beginnende elektronici én professionals. Zo leest u bijvoorbeeld hoe een PIC-processor werkt en hoe u deze programmeert met een eenvoudige, zelf te bouwen programmer. Het boek kost 31,50, telt 248 pagina 's en heeft ISBN-code 978-90-5381-205-1.

www.elektuur.nl 
 
 
© CPS Publications BV