DomoZine

voor industrie, wetenschap, facility, zorg, installateurs, wooncorporaties en iedereen met interesse voor technologie

 
beveiliging
bus-/embedded systems
communicatie
audio-video
toegangscontrole
energiebeheer
comfort
klimaat
advies - opleiding
zorgoplossingen


 


info voor partners en adverteerders


 


 
over DomoZine
nieuwsbrief
domotica jaargids
vakblad
agenda
DomoZine demowoning
Vakbeurs Gebouwbeheer
contact

Al 1000 Niko Home Control installaties!


(advertentie)

 

Bedien je huis op een aanraakscherm


Voor hun nieuw te bouwen woning was de familie Mommers op zoek naar producten om deze zo slim en levensloop bestendig mogelijk te maken. Hiervoor bezochten ze o.a. een woonbeurs waar ze in contact kwamen met D-Touch visualisering.

D-Touch visualisering is gespecialiseerd in de visualisering van KNX domotica-omgevingen en levert zijn producten en diensten aan installateurs. Zo is de installatie van het project bij de familie Mommers uitgevoerd door Dijkhuizen elektrotechniek.
Na een bezoek aan de stand en een eerste kennismaking werd met Dijkhuizen elektrotechniek een afspraak gemaakt om de persoonlijke wensen en mogelijkheden te bespreken. Gekozen is voor een KNX installatie met een D-Touch touchscreen en multiroom audioinstallatie.


Eenvoudige bediening
Het D-Touch touchscreen onderscheidt zich van andere bedieningspanelen door de eenvoudige bediening en vele extra functies, die over verschillende pagina's zijn verdeeld. Ongeacht welke pagina op het scherm staat, met één druk op het touchscreen verschijnt de pagina die de bewoner op dat moment wil zien.

D-Touch werkt niet met ingewikkelde of onbekende symbolen maar met teksten en een menu dat niet wijzigt. Daardoor is dit touchscreen voor iedereen zeer overzichtelijk en eenvoudig in gebruik. Zelfs zo, dat iedereen het touchscreen zonder uitleg kan bedienen.

D-Touch 19' RVS touchscreen

Naast de eenvoudige bediening is veel aandacht besteed aan uiterlijk en functionaliteit. Zo kan de gebruiker zelf instellen hoe het touchscreen eruit moet zien als het niet wordt gebruikt. Om dit mogelijk te maken kan de bewoner kiezen uit een aantal schermen, waaronder een analoge en digitale klok. Maar ook een foto slideshow van zijn eigen foto's behoort standaard tot de mogelijkheden.

Bewoner over D-Touch
De heer Mommers: 'Het touchscreen is een echte aanwinst. Wat ik erg handig vind is dat ik zelf de lichtscènes kan wijzigen op het touchscreen. Het is supergemakkelijk dat ook de deurcamera er op zit; zo kunnen we direct zien wie er voor de deur staat en omdat de deur is voorzien van een motorcilinder kunnen we die vanaf het touchscreen ook meteen openen.'

Televisieontvangst op touchscreen

Zelfs tv kijken
Naast de standaardfuncties voor het bedienen van verlichting, gordijnen, het oproepen van lichtscènes enz. is D-Touch ook voorzien van audio en videofuncties. Door het touchscreen aan te sluiten op een (multiroom) audioinstallatie kan de familie luisteren naar de meest populaire en regionale radiostations, die terug te vinden zijn op de 'Audio' pagina. Op het touchscreen is ook een dvd af te spelen of zelfs tv te kijken, en dat is ideaal als het scherm - zoals bij de familie Mommers - in de keuken is gemonteerd. Ook de camera van de deurintercom is met het scherm gekoppeld, zodat op het touchscreen precies te zien is wie er voor de deur staat.

www.d-touch.nl 
 
 
© CPS Publications BV