DomoZine

voor industrie, wetenschap, facility, zorg, installateurs, wooncorporaties en iedereen met interesse voor technologie

 
beveiliging
bus-/embedded systems
communicatie
audio-video
toegangscontrole
energiebeheer
comfort
klimaat
advies - opleiding
zorgoplossingen


 


info voor partners en adverteerders


 


 
over DomoZine
nieuwsbrief
domotica jaargids
vakblad
agenda
DomoZine demowoning
Vakbeurs Gebouwbeheer
contact

Al 1000 Niko Home Control installaties!


(advertentie)

 

Gemeenschappelijk Satelliet Ontvangst


GSO is een oplossing om gevels en aangezichten van woonwijken mooi te houden. In een nieuwbouwwijk in Den Haag is te zien wat dat inhoudt: alle schotels weg en één schotel daarvoor in de plaats.

Haag Wonen werkt in de Schilderswijk hard aan de vernieuwing en verfraaiing van de wijk. Eind januari is het nieuwbouwproject Hof van Ostade in hartje Schilderswijk opgeleverd aan Haag Wonen. Dit complex is gelegen tussen de Hoefkade en de Van Ostadestraat. In samenwerking met Ingenium Communications heeft de Haagse woningcorporatie dit nieuwe wooncomplex voorzien van Gemeenschappelijk Satelliet Ontvangst (GSO).

Ongewenste aanblik

De Haagse krachtwijk kenmerkt zich door de hoge concentratie aan schotels die bewoners op hun gevels en balkons installeren. Ingenium, specialist in satelliettechniek, gaat met GSO de aantasting van het straatbeeld tegen. Door het plaatsen van een centrale schotel die individuele woningen van binnenuit voorziet van satellietsignalen, blijft de esthetische waarde van nieuwbouwcomplexen behouden. 'De toepassing van GSO in nieuwbouwprojecten is een belangrijke preventieve maatregel om een 'schoon' straatbeeld te houden. Vooral in wijken met een hoge concentratie aan schotels aan gevels en op balkons. De vier centrale schotels op het platte dak van één van de drie nieuwe appartementenblokken maken het mogelijk om satellietsignalen centraal te ontvangen en via de aangelegde bekabeling door te sturen naar de 39 individuele woningen. Dit alles zorgt ervoor dat de zorgvuldig ontworpen nieuwbouwgevels ook op den duur mooi blijven', aldus de heer Oskam, ontwikkelmanager bij de afdeling Strategie en Vastgoedontwikkeling van Haag Wonen.

www.in-genium.nl 
 
 
© CPS Publications BV