DomoZine

voor industrie, wetenschap, facility, zorg, installateurs, wooncorporaties en iedereen met interesse voor technologie

 
beveiliging
bus-/embedded systems
communicatie
audio-video
toegangscontrole
energiebeheer
comfort
klimaat
advies - opleiding
zorgoplossingen


 


info voor partners en adverteerders


 


 
over DomoZine
nieuwsbrief
domotica jaargids
vakblad
agenda
DomoZine demowoning
Vakbeurs Gebouwbeheer
contact

Al 1000 Niko Home Control installaties!


(advertentie)

 

Woning wordt € 43.000 meer waard


Uit onderzoek van dakvensterspecialist VELUX blijkt dat 71% van de zolders wordt gebruikt als rommelhok. 'Zonde van de ruimte,' vindt Michel Kalis, commercieel directeur van VELUX Nederland. 'Met eenvoudige ingrepen kun je de zolder leefbaar maken en de woonoppervlakte van je huis vergroten. Dat is een relatief kleine investering, terwijl je huis er een flinke waardestijging mee krijgt.'

Door de huidige recessie staat de huizenmarkt onder druk: huizen staan langer te koop en het verkrijgen van een hypotheek is een stuk moeilijker geworden. Toch willen veel mensen nog steeds verhuizen. Groter wonen is vaak een belangrijke reden voor deze wens. Vaak is die ruimte al aanwezig in de huidige woning! VELUX liet door onderzoeksbureau USP Marketing Consultancy een onderzoek uitvoeren naar het gebruik van zolders en daaruit komt naar voren dat de gemiddelde oppervlakte van een Nederlands huis 120 m2 is en de gemiddelde oppervlakte van een zolderruimte 31 m2. Uit het onderzoek blijkt ook dat een kwart (25%) van de ondervraagde consumenten de intentie of wens heeft de zolder op korte of wat langere termijn te verbouwen: 38% wil een hobbykamer, zoals een fitness- of yogaruimte, 24% een kinder- of speelkamer en 22% wil op zolder een werk- of studeerkamer creëren. Uit het onderzoek blijkt tevens dat 15% van de werknemers enkele dagen per week thuis wil werken, mits er een geschikte werkplek voor handen is.

Thuiswerken
Een kwart van alle respondenten vindt dat de overheid subsidie moet verstrekken voor het verbouwen van hun zolder tot werkplek. De Belastingdienst staat onder voorwaarden al een belastingvrije vergoeding toe voor de inrichting van een werkplek thuis. Per vijf kalenderjaren is dat maximaal 1815 euro. 'Een verhoging van deze norm kan de zolder een effectief wapen maken in de strijd tegen files,' stelt Michel Kalis. 'Bovendien leidt thuiswerken tot minder stress en meer effectiviteit.'

Met een volwaardige zolderruimte kan een woning tienduizenden euro's meer waard worden

Zolderplanner 1.0
Om de aanpak van een zolderverbouwing te vereenvoudigen heeft VELUX een digitale zolderplanner ontwikkeld. Deze is te vinden op de website www.leefgroots.nl. Met dit computerprogramma kun je eenvoudig 'spelen' met de indeling van je zolder en wordt gevisualiseerd hoe die er na de verbouwing uit kan zien. Met het programma is het mogelijk een daktype te kiezen, de afmetingen van de zolder op te geven en dakvensters en daglichtsystemen toe te voegen. Vervolgens kan de ruimte worden ingericht met meubels en accessoires zodat er een duidelijk beeld ontstaat van de nieuwe zolder. Het resultaat van het ontwerp, inclusief alle afmetingen, kan worden geprint en dient als bouwtekening of als virtuele foto. Dat is handig tijdens de verbouwing en helpt bij de aanschaf van bijvoorbeeld meubels. Het ontwerp kan ook direct verstuurd worden naar een gespecialiseerde VELUX verwerker uit de regio die een afspraak maakt voor een verbouwingsofferte of een plan van aanpak.

Insectenhor past op alle VELUX dakvensters

Aangekleed dakvenster
VELUX zorgt met dakvensters en andere producten voor een aangename leefomgeving onder het dak. Het meest bekend zijn de tuimelvensters van geïmpregneerd en gelakt grenen. VELUX levert ze in diverse maten van klein tot groot. De sluiting voldoet desgewenst aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen© en wordt handmatig geopend en gesloten met een brede greep aan de bovenkant van het dakvenster. Er is ook een onderhoudsarme variant leverbaar, die afgewerkt is met een wit afgelakte kunststof coating; deze is zeer geschikt voor montage buiten handbereik (bijvoorbeeld hoog in de nok van een dak) en natte ruimtes zoals de badkamer, maar ook zeer goed toepasbaar in woon-, werk- en slaapkamers. In plaats van de handmatige bediening kan dit - met de VELUX INTEGRA tuimelvensters - ook via een afstandsbediening. Omdat veel dakvensters hoog geplaatst zijn is dat een uitkomst. De bediening kan zelfs automatisch. Als het bijvoorbeeld gaat regenen, zorgt een regensensor ervoor dat het tuimelvenster automatisch sluit. Het bedieningssysteem bestaat uit een radiografische ontvanger, afstandsbediening en regensensor, allemaal onderdelen van het io-homecontrol© systeem. Dit standaard bedieningssysteem wordt ook door andere A-fabrikanten - van bijvoorbeeld garagedeuren - toegepast. Zie voor meer informatie www.io-homecontrol.nl. Met de knoppen op de afstandsbediening zijn ook accessoires te bedienen, die op het dakvenster kunnen worden aangebracht, zoals een elektrisch verduisteringsgordijn aan de binnenzijde en/of een rolluik aan de buitenzijde.

Het chique 'plissé' rolgordijn is desgewenst te combineren met het verduisterende rolgordijn

Verduistering op zonne-energie
Heel bijzonder is het verduisterende SOLAR rolgordijn. VELUX levert het gordijn precies op maat voor al haar dakvensters en in 40 verschillende kleuren. De montage is een kwestie van minuten, dankzij zij het unieke Pick&Click© systeem. Het rolgordijn zelf zit opgerold in een aluminium profiel dat in de bovenrand van het dakvenster wordt vastgeklikt. Links en rechts tegen de zijkant van het dakvenster komen de nieuwe Slim design geleiders; deze worden eveneens vastgeklikt én vastgeschroefd. Daarmee is het rolgordijn meteen bedrijfsklaar. In het profiel zit namelijk een motor en een accu, die overdag door zonlicht wordt opgeladen en de rolgordijnmotor van stroom voorziet. Er hoeven dus helemaal geen draden te worden aangelegd. Direct na montage druk je op de knop van de afstandsbediening en rolt het gordijn al omlaag en omhoog. Andere mogelijkheden om het licht en de warmte te reguleren zijn een 'plissé' rolgordijn (desgewenst te combineren met een verduisterend rolgordijn), jaloezie, buitenzonwering en een rolluik aan de buitenzijde. Om de insecten buiten te houden is er ook een insectenhor. Deze kan worden gecombineerd met alle typen VELUX raamdecoratie, buitenzonweringen en/of rolluiken. Wordt de insectenhor niet gebruikt, dan zit het gaas verborgen in de aluminium cassette, zodat het uitzicht niet wordt belemmerd.

Waardestijging
Een ongebruikte zolder wordt normaal gesproken door makelaar/taxateurs voor slechts één derde van de vierkante meterprijs meegerekend. Met een volwaardige woonruimte kan de zolder dus tweederde meer waard worden. De VELUX Zolderplanner 1.0 berekent niet alleen de geschatte kosten van de zolderverbouwing maar ook de gemiddelde waardestijging van de zolder. Bij de gemiddelde zolderoppervlakte van 31 m2 en de gemiddelde Nederlandse vierkante meterprijs van 2.104 euro is dat al gauw een waardevermeerdering van 43.000 euro!

Het VELUX SOLAR verduisteringsscherm met afstandsbediening werkt op zonne-energie

Over VELUX
Naast een ruim aanbod van dakvensters en daglichtsystemen voor hellende daken biedt VELUX ook oplossingen voor platte daken. Het assortiment bestaat verder uit raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare intelligente producten en producten aangestuurd door zonne-energie. VELUX heeft productievestigingen in tien landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde bouwmaterialensector.


www.velux.nl 
 
 
© CPS Publications BV