DomoZine

voor industrie, wetenschap, facility, zorg, installateurs, wooncorporaties en iedereen met interesse voor technologie

 
beveiliging
bus-/embedded systems
communicatie
audio-video
toegangscontrole
energiebeheer
comfort
klimaat
advies - opleiding
zorgoplossingen


 


info voor partners en adverteerders


 


 
over DomoZine
nieuwsbrief
domotica jaargids
vakblad
agenda
DomoZine demowoning
Vakbeurs Gebouwbeheer
contact

Al 1000 Niko Home Control installaties!


(advertentie)

 

Muziek en HD-video in het hele pand


Met het Escient Vision multiroom entertainmentsysteem zijn HD-video en -muziek door het hele pand af te spelen. Het systeem combineert bedieningsgemak met talloze afspeel-, programmeer- en bedieningsmogelijkheden.

De tijd van torenhoge rekken met hifi- en video-apparatuur en van het zoeken in stapels CD's en DVD's is voorbij. Met Escient Vision wordt dit alles nu vervangen door een snel en efficiënt werkend opslagsysteem voor beeld en geluid, digitale beeldweergave en digitale bediening door het hele gebouw of het hele huis. Films en muziek kunnen on-screen, online of via touch panels of afstandsbedieningen op gebruiksvriendelijke wijze worden doorzocht op titel, artiest of genre; vervolgens zijn ze in elke ruimte af te spelen zonder dat er een schijfje aan te pas komt.

2400 films in 10 kamers
De combinatie van een veilige opslag (RAID-server) en gemakkelijk te installeren AV-spelers (clients) staat garant voor een schaalbare media-oplossing. De systemen kunnen uitgebreid worden van standalone netwerkmediaspelers tot een volledig netwerksysteem waarbij tot wel 2400 films centraal kunnen worden geladen om in tien verschillende kamers te worden afgespeeld. Ook is er de mogelijkheid om een film tegelijkertijd op twee verschillende locaties te bekijken.
Voor Escient is Vision het hoogtepunt van meer dan tien jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van geavanceerde oplossingen voor het beheren en afspelen van digitale media. De oplossing bestaat uit drie componenten: een of meer via een netwerk aangestuurde AV-spelers VC-1 (client), de VS-100 en/of VS-200 server met ge

Visuele weergave van de muziek die nu speelt

Drie componenten
De VC-1 is een AV-zone speler die - via een netwerk - video en audio streamt vanaf VS- en VX-servers, waardoor video en muziek in de desbetreffende zone in huis afgespeeld kunnen worden. De VC-1 heeft een digitale HDMI 1.3 HD-uitgang, een volledige set video- en audio-uitgangen, Gigabit ethernet- en USB-poorten. Elke client beschikt tevens over een DVD/CD-loopwerk om media gemakkelijk - en legaal - op de vaste schijf van de server op te slaan (met die speler zijn cd's en dvd's ook op de normale manier af te spelen).
De VS-servers zijn er in twee varianten: de VS-100 telt twee vaste schijven van 500 GB en de VS-200 heeft er twee van 1 TB; hierop kunnen zo'n 100 tot 200 films (van elk gemiddeld 5 GB) opgeslagen worden. De servers kunnen als standalone units gebruikt worden maar ook binnen een Vision-netwerk, waarbij zij video en audio naar maximaal vijf VC-1 spelers streamen. Beide servers zijn voorzien van de allernieuwste HDMI v1.3-aansluitingen voor de overdracht van ongecomprimeerde HD-video en meerkanaals audioformaten, en zorgen voor de best mogelijke overdracht van HD-videosignalen naar HD-gespecificeerde projectoren en beeldschermen. Component-, composiet- en S-video-uitgangen zijn inbegrepen, evenals optische en coaxiale digitale en analoge audio-uitgangen. Beide servers zijn voorzien van een CD/DVD loopwerk om media af te spelen en centraal op te slaan.

De VX-600 mediaserver completeert de lijn van systeemcomponenten. Met vier 1 TB hot-swappable drives in RAID-5 configuratie biedt de VX-600 ongelimiteerde opslagruimte voor muziek, films en digitale foto's. Het Early Detection-monitorsysteem van Escient (EEDM) biedt constant toezicht, vroege detectie en waarschuwingen voor schijffouten. De verbinding loopt via Gigabit ethernet- en USB-poorten. Eén VX-600 kan media streamen van maar liefst 10 VS- of VC-apparaten tegelijk en er kunnen vier VX-600's per netwerk worden aangesloten.

Betaalbare kwaliteit
Escient Vision biedt ondersteuning voor High Definition video en meerkanaals audio in hoge resolutie. Standard Definition video (DVD) wordt opgeschaald naar volledig HD (1080p) voor een sterk verbeterde beeldkwaliteit. Vision laat zich ook integreren met netwerk-pc's (Mac en Windows), iPod-docks en zelfs Blu-ray disc-wisselaars. Zo kunnen ook digitale muziekbestanden en streaming media, die op deze bronnen zijn opgeslagen, vanuit het systeem bediend worden.
DMi levert Escient Vision voor zeer betaalbare prijzen: de VS-100 server kost € 3.495,= en de VS-200 kost € 4.795,00, een VC-1 komt op € 1.695,00 en de grote VX-600 kost € 6.495,00 (adviesprijzen excl. BTW). DMi biedt service en ondersteuning in heel Europa en garandeert gratis upgrades voor systeemsoftware van Escient.www.dm-i.eu 
 
 
© CPS Publications BV