DomoZine

voor industrie, wetenschap, facility, zorg, installateurs, wooncorporaties en iedereen met interesse voor technologie

 
beveiliging
bus-/embedded systems
communicatie
audio-video
toegangscontrole
energiebeheer
comfort
klimaat
advies - opleiding
zorgoplossingen


 


info voor partners en adverteerders


 


 
over DomoZine
nieuwsbrief
domotica jaargids
vakblad
agenda
DomoZine demowoning
Vakbeurs Gebouwbeheer
contact

Al 1000 Niko Home Control installaties!


(advertentie)

 

Multiroom Audio voor elk budget met EIS


De Spaanse fabrikant EIS is specialist op het gebied van audio-oplossingen voor de woon- en/of werkomgeving. Dat kunnen privéwoningen zijn, maar ook vakantiewoningen, kantoren, hotels, welness-centra enz.

Voor de kleinere omgeving heeft EIS sinds kort speciale kits beschikbaar op basis van de succesvolle Serie 400, de zogeheten Multiroom audio-packs. Met deze kant en klare totaalpakketten kun je je muziek eenvoudig en doeltreffend integreren in je woon- en/of werkomgeving. De kits zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar voor 3, 4 of 6 muziekzones met Power-pack optie. In de kits zijn alle benodigde zaken opgenomen zoals een centrale unit, zone-bedieningsunits met separate FM-tuner, MP3 speler aansluiting en per zone 2x 20 Watt inbouwluidsprekers. Tevens worden een duidelijke stap-voor-stap installatiegids en principeschema's meegeleverd.

Power-pack
Via de optie Power-pack worden alle zones voorzien van een compacte 2x15 Watt RMS stereoversterker. Eventuele extra muziekzones zijn - door de modulaire opbouw van het systeem - eenvoudig en op een flexibele manier toe te voegen. Is de gewenste installatie complexer of uitgebreider dan zijn natuurlijk maatoplossingen mogelijk. Zo kun je meer dan 50 muziekzones mogelijk maken! Overigens gaan de mogelijkheden met de Serie 400 al heel ver. Een korte samenvatting: in elke zone kan onafhankelijk naar de zone FM-radio worden geluisterd (20 voorkeurzenders) of naar de centrale FM-tuner, je kunt eenvoudig een MP3-speler zoals een iPod inpluggen, er is een intercomfunctie voor lokale en globale oproepen, een babyfoonfunctie en een wekkerradio met 2 alarmen. Een digitale domoticakoppeling (o.a. KNX) behoort ook tot de mogelijkheden. Daarmee krijgt je domotica-installatie nog meer toegevoegde waarde.


Eenvoudige Audio-kits
Een al langer bestaande en populaire oplossing van EIS zijn de vernieuwde KBSound-kits, zeer bekend in de installatiemarkt. Daarmee kun je in een bepaalde omgeving eenvoudig muziek laten klinken, bijvoorbeeld in de badkamer, keuken of werkruimte. De kits Plus, 5' en Select omvatten een hoofdunit, twee inbouwluidsprekers, afstandsbediening en bedrading. De hoofdunit kan rechtstreeks op 230V en op de kabel worden aangesloten voor kabelradio. Ontbreekt de kabel, dan kun je de meegeleverde antenne gebruiken. De hoofdunit kan onzichtbaar worden geïnstalleerd, alleen de luidsprekers zijn in zicht. De installatie neemt ongeveer een half uur in beslag. De KBSound modellen zijn onlangs vernieuwd. Zo heeft de KBSound Plus-kit een nieuwe afstandsbediening gekregen met LCD display. De afstandsbediening werkt in twee richtingen, dus je ziet op de afstandsbediening wat je op de (onzichtbaar weggebouwde) hoofdunit hebt ingesteld: volume, station etc. De Select-kit heeft een uitgekiend design gekregen. Nieuw is de kit 5', vergelijkbaar met de Plus-kit maar dan met twee grote 5 inch inbouwluidsprekers in plaats van 2 inch. De Premium-kit heeft eveneens grotere design inbouwluidsprekers gekregen. De IR-ontvanger/zender voor de communicatie met de afstandsbediening is discreet in de luidspreker weggewerkt.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met PHS, Prowork Home Systems.
www.prowork.nl 
 
 
© CPS Publications BV