DomoZine

voor industrie, wetenschap, facility, zorg, installateurs, wooncorporaties en iedereen met interesse voor technologie

 
beveiliging
bus-/embedded systems
communicatie
audio-video
toegangscontrole
energiebeheer
comfort
klimaat
advies - opleiding
zorgoplossingen


 


info voor partners en adverteerders


 


 
over DomoZine
nieuwsbrief
domotica jaargids
vakblad
agenda
DomoZine demowoning
Vakbeurs Gebouwbeheer
contact

Al 1000 Niko Home Control installaties!


(advertentie)

 

Ecolabel voor Daikin's Altherma


Daikin's residentieel verwarmingssysteem Altherma krijgt het Europese ecolabel: weer een primeur voor Daikin!

Het Europese ecolabel - dat omwille van zijn logo ook "de Bloem" wordt genoemd - wordt toegekend aan producten en diensten diegoed scoren op het vlak van milieuvriendelijkheid. Producten die het label dragen, beantwoorden gegarandeerd aan de strengste milieucriteria die gelden in de volledige EU, wat trouwens wordt gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Het ecolabel is een vrijwillig systeem voor producten die het binnen hun categorie het beste doen inzake het milieu. Het is beschikbaar voor 28 productgroepen, waaronder warmtepompen.

Daikin Altherma gebruikt hernieuwbare aërothermische energie Daikin Altherma is het hoogtepunt van Daikin

Voordat Daikin Altherma het Europese ecolabel kreeg toegekend, werd het systeem op diverse punten geëvalueerd: verwarming- en koelrendement, aardopwarmingspotentieel (GWP) van het koudemiddel, geluidsniveau, afwezigheid van RoHS-substanties, training, documentatie, beschikbaarheid van onderdelen en gedetailleerde informatie op het verkooppunt. Conclusie: Daikin Altherma heeft een hoger energierendement en een kleinere impact op de opwarming van de aarde dan elk ander warmtepompproduct in zijn categorie.


Nog een primeur voor Daikin
Deze toekenning - die in heel Europa wordt erkend - biedt heel wat voordelen voor producenten en wederverkopers. Ze bewijst dat het betrokken product tot de meest milieuvriendelijke in zijn klasse behoort en dat het grondig werd getest op milieuvriendelijkheid, technische prestaties en duurzaamheid.

Lees op DomoZine meer over Altherma, het principe en de voordelen (zoek op Daikin)www.daikin.nl 
 
 
© CPS Publications BV