DomoZine

voor industrie, wetenschap, facility, zorg, installateurs, wooncorporaties en iedereen met interesse voor technologie

 
beveiliging
bus-/embedded systems
communicatie
audio-video
toegangscontrole
energiebeheer
comfort
klimaat
advies - opleiding
zorgoplossingen


 


info voor partners en adverteerders


 


 
over DomoZine
nieuwsbrief
domotica jaargids
vakblad
agenda
DomoZine demowoning
Vakbeurs Gebouwbeheer
contact

Al 1000 Niko Home Control installaties!


(advertentie)

 

Maak je huis en je leven comfortabeler!


Het lijkt misschien onbenullig, maar per jaar ben je een paar uur kwijt aan het sluiten en openen van je gordijnen. Als je dat automatisch laat doen, bespaar je niet alleen tijd, maar vergroot je ook de veiligheid in en rond je huis. Stel namelijk dat je niet thuis bent - bijvoorbeeld door een uitgelopen feestje, pech onderweg, vakantie etc. - dan staan 's avonds de gordijnen wagenwijd open. Iedereen (!) kan naar binnen kijken en ziet je laptop, tv, schilderijen etc. Dan ishet maar wat comfortabel, als je op afstand de gordijnen kunt sluiten.

Die gordijnen zijn slechts een klein voorbeeld van hoe domotica je leven en je huis comfortabeler kan maken. Want wat met gordijnen kan, kan ook met licht, rolluiken, deuren, ramen, garagepoorten, verwarming, airco, ovens, koffiezetters enzovoort: intelligent, automatisch en/of op afstand bedienen. Je hoeft er zelf niet aan te denken!


Het licht gaat automatisch aan. Niet als het buiten donker wordt, maar als het binnen te donker wordt.

De rolluiken gaan vanzelf dicht. En als je op vakantie bent gaan ze overdag een paar keer open en dicht, om de indruk te wekken dat je thuis bent.

Als je naar bed gaat volstaat één druk op de knop om alle lichten in huis uit te schakelen. Ga je lange tijd weg, dan druk je wat langer, en dan gaan ook alle apparaten die normaliter op stand-by staan in een keer uit.

Op de website van Domotica Magazine vind je nog veel meer voorbeelden en uitgewerkte praktische oplossingen!


 
 
 
© CPS Publications BV