DomoZine

voor industrie, wetenschap, facility, zorg, installateurs, wooncorporaties en iedereen met interesse voor technologie

 
beveiliging
bus-/embedded systems
communicatie
audio-video
toegangscontrole
energiebeheer
comfort
klimaat
advies - opleiding
zorgoplossingen


 


info voor partners en adverteerders


 


 
over DomoZine
nieuwsbrief
domotica jaargids
vakblad
agenda
DomoZine demowoning
Vakbeurs Gebouwbeheer
contact

Al 1000 Niko Home Control installaties!


(advertentie)

 

Dorma Porteo - deuropener en sluiter


De DORMA PORTEO ziet er uit als een gewone deurdranger maar is verrassend genoeg een multifunctionele en uiterst efficiënte automatische 'deuropener en sluiter'. De PORTEO is namelijk speciaal ontwikkeld om alle deuren binnenshuis moeiteloos te openen en weer te sluiten.

Dit blijkt op verschillende manieren mogelijk: 'Push&Go' waarbij de deur aan een klein duwtje genoeg heeft om vanzelf helemaal open te zwaaien en na ingestelde tijd weer dicht te gaan en 'Powerless' waarbij je de deur open doet alsof er geen dranger is waarna hij toch automatisch weer dicht gaat. Met de modus 'Powermotion' gaat de deur volautomatisch open en dicht met behulp van bijvoorbeeld een drukknop of een zendertje. Deze laatste optie wordt bijzonder gewaardeerd door minder validen. De deurassistent is geschikt voor alle normale binnendeuren tot 110 cm breed en maximaal 80 kg zwaar.

Complete Plug&Go oplossing
Of de PORTEO nu gebruikt wordt in woningen, in zorginstellingen, ziekenhuizen of kantoorgebouwen, het uitzonderlijke gebruiksgemak kan iedere dag en in vrijwel elke situatie ervaren worden. Elegant verpakt in een fraai 'Contur' design biedt een PORTEO, dankzij de geavanceerde DORMA technologie, een bedieningsgemak dat zijn gelijke in deze markt nog niet heeft gevonden. Het DORMA Contur Design is bovendien bekroond met de Reddot Design Award en de Janus Industrial Award. Kenmerkend voor deze vormgeving is de kubistische vorm met geïntegreerde eindkappen en karakteristiek gatenpatroon. De PORTEO is onopvallend mooi in moderne én klassieke omgevingen.

Een PORTEO deurassistent is eenvoudig te installeren, dankzij de goed doordachte 'Plug&Go' technologie, en wordt kant en klaar in een aantrekkelijke verpakking geleverd, compleet met de benodigde glijarm en een montageplaat. Na het uitpakken hebt u de keuze uit vier verschillende manieren om de PORTEO te monteren: aan de trekzijde van de deur, aan de duwzijde, op het kozijn of op de deur. Door z'n compacte afmetingen (60 x 530 x 80 mm) is de PORTEO net zo geschikt voor montage op smalle profieldeuren als op normale binnendeuren. Voor bijzondere situaties zijn er extra montageplaten beschikbaar, zelfs voor montage van een PORTEO op een bestaande glazen binnendeur. PORTEO is zowel een aanbeveling voor particulier gebruik als voor de lichte utiliteitsbouw.


Systeemtoebehoren voor extra mogelijkheden
Het standaard PORTEO pakket omvat uitgebreide functies: steeds bedoeld voor het moeiteloos openen en vanzelf weer sluiten van deuren. Een in- en uitschakelbare 'continu open' functie maakt het mogelijk een deur zolang als gewenst open te houden. Met behulp van originele DORMA systeemaccessoires kan de functionaliteit nog verder worden uitgebreid voor nog meer bedieningsmogelijkheden, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Voor combinatie met sloten met een elektrisch openingsmechanisme heeft DORMA drukknoppen en afstandsbedieningen beschikbaar.

De PORTEO is ontwikkeld volgens de laatste veiligheidseisen en voldoet standaard, dankzij de lage (loop)snelheid, aan de strengste internationale normen, waardoor de PORTEO een betaalbare, veilige en betrouwbare oplossing blijkt voor maximale vrijheid in huis.

www.dorma.nl 
 
 
© CPS Publications BV