DomoZine

voor industrie, wetenschap, facility, zorg, installateurs, wooncorporaties en iedereen met interesse voor technologie

 
beveiliging
bus-/embedded systems
communicatie
audio-video
toegangscontrole
energiebeheer
comfort
klimaat
advies - opleiding
zorgoplossingen


 


info voor partners en adverteerders


 


 
over DomoZine
nieuwsbrief
domotica jaargids
vakblad
agenda
DomoZine demowoning
Vakbeurs Gebouwbeheer
contact

Al 1000 Niko Home Control installaties!


(advertentie)

 

Deuren openen fluisterstil en veilig met Besam SW100


Besam Nederland heeft haar programma automatische draaideurautomaten uitgebreid met de SW100, een deurautomaat die zich kenmerkt door zijn fluisterstille en veilige werking, een minimaal energieverbruik en een intelligent sluitsysteem.

De SW100 is voorzien van een intelligent sluitsysteem dat bij gebruik van elektrische sloten ervoor zorgt dat de deur altijd in het slot valt. Indien de deur niet goed is gesloten, zal de SW100 automatisch de deur weer openen en laten sluiten. Ook voor dubbele deuren wordt een tweetal intelligente sluitfuncties geboden. Bij dubbele deuren met overlappende sluiting zorgt Besam

Deur opent automatisch

Deze functie is niet alleen uit oogpunt van comfort en veiligheid maar ook van brandveiligheid van belang. Voor dubbele deuren die tegen elkaar sluiten, is een naadloze aansluiting gegarandeerd middels een speciaal sluitingsmechanisme.
Deuren die zijn uitgevoerd met de SW100 deurautomaat kunnen gemakkelijk handmatig worden geopend. Hierdoor blijft de werking van de deur ook bij stroomuitval verzekerd. De deurautomaat kan ook zodanig worden geprogrammeerd dat deze bij stroomuitval overschakelt op stroomvoorziening van een optionele noodaccu.
De nieuwe deurautomaat van Besam leent zich onder meer voor draaideuren in zorginstellingen, ziekenhuizen, appartementencomplexen en andere omgevingen waar toegankelijkheid en comfort van groot belang zijn. Door de bescheiden hoogte van 11 cm kan de nieuwe deurautomaat niet alleen op nieuwe maar ook op bestaande deuren worden gemonteerd.

Toepassing in ziekenhuis

De SW100 is een volledig elektromechanische automaat met koppeling en standaard elektromotor. De automaat is daarnaast zodanig ontworpen dat de deur met exact de benodigde hoeveelheid energie wordt bediend. Beide kenmerken dragen ertoe bij dat de werking van de deurautomaat fluisterstil is. De ge

Andere deurautomaten

Meervoudig beveiligd
Bijzonder aan de SW100 is het ingebouwde blokkeringsmechanisme. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de open- of sluitbeweging bij eventuele blokkering automatisch wordt gestopt en, indien gewenst, in omgekeerde richting wordt voortgezet. Naast deze veiligheidsfunctie zijn tal van externe veiligheidsensoren leverbaar. Veiligheidssensoren van de draaideur, kunnen door de SW100 worden bewaakt tijdens het openen en sluiten van de draaideur. Bij eventuele uitval of niet goed functioneren van de sensoren schakelt de deur over van automatische naar handmatige bediening. Dankzij dit ingebouwde monitoringsysteem is een veilige werking van de deur te allen tijde gegarandeerd.

Over Besam Nederland
Besam Nederland, onderdeel van de Zweedse Assa Abloy Entrance Systems Group, is gespecialiseerd in complete entree-oplossingen. Besam is toonaangevend op het gebied van deuren voor personenverkeer en levert onder meer schuifdeuren, draaideuren, (toegangscontrole) tourniquets, luchtgordijnen en rolluiken. Besam is daarnaast servicepartner voor de totale entree en verleent service aan het complete productengamma.

www.besam.nl 
 
 
© CPS Publications BV