DomoZine

voor industrie, wetenschap, facility, zorg, installateurs, wooncorporaties en iedereen met interesse voor technologie

 
beveiliging
bus-/embedded systems
communicatie
audio-video
toegangscontrole
energiebeheer
comfort
klimaat
advies - opleiding
zorgoplossingen


 


info voor partners en adverteerders


 


 
over DomoZine
nieuwsbrief
domotica jaargids
vakblad
agenda
DomoZine demowoning
Vakbeurs Gebouwbeheer
contact

Al 1000 Niko Home Control installaties!


(advertentie)

 

Aangenaam ruimtegevoel met ruimtetemperatuurregeling


De Berker TS Sensor is met zijn supervlakke uitvoering en vederlichte bediening een aangename 'schakelaar'. Bovendien is een temperatuurvoeler geïntegreerd, zodat hij tevens een temperatuurregelaar is in TS Sensor-design.

Uiterlijk onderscheidt de nieuwe TS Sensor met ruimtetemperatuurregeling (RTR) zich in niets van de 'normale' TS Sensor. Maar zowel zijn binnenste als ook de gladde oppervlakte biedt meer functies en mogelijkheden. Dankzij de RTR kenmerken is de uitgebreide Berker TS Sensor in staat diverse ruimtegebonden KNX/EIB functies zoals verwarming, airco en ventilatie, aan te sturen. In deze nieuwe versie beschikt hij over een ingebouwde busaankoppelaar, dus aanvullende interfaces zijn niet nodig.


Minder is meer
Het overzichtelijke display in 'darkdesign' laat tijd, buitentemperatuur of binnentemperatuur zien. Symbolen laten alle aanstuurbare functies zien; door de halftransparante bedrukking zijn inactieve symbolen onzichtbaar. De bediening van de RTR-functies geschiedt via de links en rechts geplaatste 'display-sensorvlakken'. 'Het is voor ons belangrijk om een bedienelement voor de hele ruimte in het TS Sensor design te kunnen bieden, omdat we daarmee eenheid in het design van de ruimte weten te creëren,' vertelt Harald Börsch, Berker Marketing Manager.

De Berker TS Sensor RTR verenigt 'minder' aan vorm met een luxueuze 'meer' aan comfort en klasse. Harald Bosch verklaart: 'Door reductie tot het wezenlijke laat ook de nieuwe Berker TS Sensor zich moeiteloos integreren in veeleisende woon- en projectdesign, waarbij hij de functionaliteiten van tastsensoren en RTR combineert. Het display zorgt voor verdere verhoging van het wooncomfort.'

Veelvoudige toepassingen
De uitbreiding van de TS Sensor designlijn is zowel voor particuliere doeleinden als voor toepassing in openbare gebouwen en kantoren bedacht. In beide toepassingsgebieden is de TS Sensor RTR hét bedienelement voor de gehele ruimte. Zo laat hij bijvoorbeeld de actuele temperatuur zien. Met behulp van de Internet-Konfigurator kan de installateur tezamen met de klant de individuele bedrukking van het glasoppervlak definiëren. Berker TS Sensor RTR is vanaf het voorjaar 2009 leverbaar in de varianten 2- en 3-voudig met het glasoppervlak in de kleuren zwart, alu of wit.
www.berker.nl 
 
 
© CPS Publications BV