DomoZine

voor industrie, wetenschap, facility, zorg, installateurs, wooncorporaties en iedereen met interesse voor technologie

 
beveiliging
bus-/embedded systems
communicatie
audio-video
toegangscontrole
energiebeheer
comfort
klimaat
advies - opleiding
zorgoplossingen


 


info voor partners en adverteerders


 


 
over DomoZine
nieuwsbrief
domotica jaargids
vakblad
agenda
DomoZine demowoning
Vakbeurs Gebouwbeheer
contact

Al 1000 Niko Home Control installaties!


(advertentie)

 

Aangenaam, de kennisinstallateur


Geïntegreerde technologie is complexer dan menigeen aanneemt. Er is specifieke kennis van zaken en vaardigheden nodig om de slimme samenwerking van technologie juist te projecteren in (ver)bouwplannen.

De installatiebranche, vertegenwoordigd door de branchevereniging UNETO-VNI, heeft deze kennis en vaardigheid gebundeld in 17 vakgroepen. In lijn van dit magazine zijn in het bijzonder de vakgroepen Domotica System Integrator (DSI) en ICT te noemen. Bij ICT staat de technologie centraal en ligt de oriëntatie vooral op netwerken, bekabelingen en toepassingen. En bij DSI gaat de aandacht meer uit naar de functionaliteit van technologie in termen van (gebruikers)gemak, veiligheid en besparing.

Voor eenieder die met integratievraagstukken worstelt, hebben de leden van deze vakgroepen op diverse niveaus kennis en vaardigheid om te assisteren. Zowel in de planvorming als tijdens de realisatie. Bij ICT wordt dit kenbaar gemaakt met het onafhankelijk getoetste keurmerk ICT-KEUR. Beide vakgroepen zijn complementair en in de komende edities van DomoZine geef ik u graag een blik achter onze schermen.


Vertrekpunt
Inzet van slimme, geïntegreerde technologie komt voort uit de toenemende uitdagingen binnen de utiliteits-, woon- en zorgomgeving. Succes wordt behaald wanneer écht integraal ontwerpen het vertrekpunt is. Op gelijkwaardigheid kennis en kunde samenbrengen is hierin een pré. Verder zijn heldere opdrachten, eenduidige wederzijdse verwachtingen en reële condities raadzame voorwaarden. Plus het besef en de acceptatie dat de wereld dynamisch is. Zo kunnen de uitgangspunten van vandaag morgen achterhaald zijn. Of u nu de opdrachtgever bent of de kennisinstallateur, als dit het gezamenlijke vertrekpunt is komen er vernieuwende en creatieve ideeën tot stand. En meer dan dat: er ontstaan mooie gebouwen met functionele, toekomstgerichte en slimme installaties.

door M. van der Boon jr., bestuurslid Uneto-VNI vakgroepen DSI en ICT


 
 
 
© CPS Publications BV