DomoZine

voor industrie, wetenschap, facility, zorg, installateurs, wooncorporaties en iedereen met interesse voor technologie

 
beveiliging
bus-/embedded systems
communicatie
audio-video
toegangscontrole
energiebeheer
comfort
klimaat
advies - opleiding
zorgoplossingen


 


info voor partners en adverteerders


 


 
over DomoZine
nieuwsbrief
domotica jaargids
vakblad
agenda
DomoZine demowoning
Vakbeurs Gebouwbeheer
contact

Al 1000 Niko Home Control installaties!


(advertentie)

 

Tijdperk van integratie


Integratie is een trend die al lang geleden is ingezet. Processen, diensten en producten die in toenemende mate verpakt worden in één concept. Concepten die in technologisch opzicht steeds minder voor elkaar onderdoen, maar wel verschillen in geboden functionaliteit.

En in de mate waarop die functionaliteit afgestemd kan worden op de veeleisende eindgebruiker. Integraal ontwerpen en ontwikkelen is hierin het sleutelwoord aan het worden. De systematiek om optimale resultaten te behalen in woon-, werk- en zorgdomotica. Wordt dit het jaar van de integratie?

Kwaliteit?
Wanneer het economisch tegenzit wordt door opdrachtgevers al snel op de bouwkosten gelet. Daar is meer dan eens geen plaats voor geïntegreerde gebouwtechnologie en -ICT. Een vreemde ontwikkeling, want iedereen weet dat slimme investeringen juist geld opleveren. Waar het - juist in economisch moeilijke tijden - wel om draait? Kwaliteit! In advies, engineering, realisatie en onderhoud en beheer. Op proces, dienst én productniveau. Wordt dit het jaar waarin deze gewenste kwaliteit in reële verhouding komt met gemoeide investeringen?


Succes?
Binnen Uneto-VNI wordt de kwaliteitslat steeds hoger gelegd. Opleidingen, keurmerken en erkenningen krijgen in toenemende mate voet aan de grond. Enerzijds om het kennis- en vaardigheidsniveau van haar leden te verbeteren. En anderzijds om u als eindgebruiker te voorzien van een keuzeaanbod van professionele kenners en doeners. Deze specialisten vindt u via www.uneto-vni.nl. Binnen Uneto-VNI zijn ze georganiseerd in de vakgroepen DSI en ICT. Deze laatste beheert ook het keurmerk ICT-Keur (www.ictkeur.nl). Dit jaar kan zeker een jaar worden van succesvol samenwerken!

Domotica?
Een ding weet ik zeker. Dit jaar telt 365 dagen. En elke dag is voor u en voor ons weer een moment om doordacht geïntegreerde en kwalitatief succesvolle domotica- en ICT-projecten te starten én te realiseren! Dus: dit is het jaar van domotica!

Door M. van der Boon jr., bestuurslid Uneto-VNI vakgroepen DSI en ICTwww.ictkeur.nl 
 
 
© CPS Publications BV