DomoZine

voor industrie, wetenschap, facility, zorg, installateurs, wooncorporaties en iedereen met interesse voor technologie

 
beveiliging
bus-/embedded systems
communicatie
audio-video
toegangscontrole
energiebeheer
comfort
klimaat
advies - opleiding
zorgoplossingen


 


info voor partners en adverteerders


 


 
over DomoZine
nieuwsbrief
domotica jaargids
vakblad
agenda
DomoZine demowoning
Vakbeurs Gebouwbeheer
contact

Al 1000 Niko Home Control installaties!


(advertentie)

 

Elf geslaagden NTA 8044 voor Elux adviseurstraining


Ter afsluiting van een succesvolle training hebben in januari elf deelnemers de NTA 8044 cursus afgerond. Na afloop ontvingen zij uit handen van cursusleider Karel van Dijk het bijbehorende certificaat.

Tijdens de training werd onder meer inhoudelijk ingegaan op de begrippen EDN (Energiedistributienet) en IBN (ICT- en besturingsnet) en werd uitgebreid aandacht besteed aan bouwsystemen en bestekinformatie. Daarnaast werden het ontwerp van installaties en de tekenmethode behandeld. Verder was tijd ingeruimd voor het beantwoorden van vragen.
De training van de Stichting Elux is bedoeld om adviesbureaus wegwijs te maken in de voordelen en mogelijkheden van het Elux-installatieconcept.

De training is met name bedoeld voor leidinggevende medewerkers op het gebied van ontwerpen, tekenen en begroten. Deelnemers ontvangen als naslagwerk de NTA 8044, de Nederlands Technische Afspraak waarin het ontwerp van een volwaardige elektrotechnische installatie op gebruiksniveau anno nu wordt beschreven. Verder krijgen deelnemers de Technische omschrijving van het Elux-installatieconcept. Het Elux-installatieconcept is een gestandaardiseerd concept voor nieuwbouwwoningen dat voorziet in een dubbel buisleidingnet voor 230V

www.elux.nl 
 
 
© CPS Publications BV